Hader du også solcreme? Jeg har fundet et vidunder

Hader du også solcreme? Jeg har fundet et vidunder

Det er sommer…. Nogle steder i verden…. Hvert fald her i Tel Aviv, hvor jeg pt. sidder og kampsveder på en café. Jeg sidder i skyggen med tre fans, og jeg har det stadig ulideligt varmt. Som i, at det faktisk slet ikke er lækkert at være ude i solen. Puha. Men jeg vil ikke brokke mig. Det er trods alt bedre end 12-graders-dansk-sommer-regn-tyfon i København.

Hvis I er så heldige, at I skal Langbortistan-væk fra lille Danmark over sommeren, eller hvis vejret mirakuløst klarer op til Roskilde Festival (hvilket det jo gør!), så skal I, ligesom jeg, ud og købe årets solcreme (for der er nogen som har bildt os ind, at de kun holder ét år?!?!).

Jeg hader det.

Solcreme klistrer, fedter – og så er det volder dyrt! Men det er jo’ åh så vigtigt’ at smøre sig ind, især når jeg, som jeg tidligere har skrevet om, er lidt af en solluder.

År efter år gentager følgende scenarie sig altid for mig:

Jeg starter sommeren med at bruge lidt solcremerester fra toiletskabet, men jeg må nok erkende, at jeg bliver nødt til at købe noget mere, for at dække mine 63 kg lårbasser. Jeg får ikke prioriteret købet i min stressede hverdag. Mest af alt fordi jeg ikke gider at bruge penge på noget, som ikke gør mig glad. For ærligt, så er der jo ingen, som elsker det stads! Hvis jeg kunne, så ville jeg være fri. Blev jeg ikke så let rød, og var der ikke en mulighed for at udvikle hudkræft, så gik jeg aldrig med solcreme.

Min nærighed driver mig til, at jeg køber min solcreme på tilbud i Netto. Jeg tænker ikke mere over, hvilken. Jeg fravælger dog de to ud af tre solcremer fra udvalget i Netto, da jeg har prøvet dem tidligere. Og dem var jeg bestemt ikke fan af.

Èt år hopper jeg på apoteket, for der må der må de helt sikkert have bedre solcremer. Apoteket har jo altid har SÅ mange lækkerier. Men shit en jungle. Dér stod jeg så og kiggede på hylderne og tænkte: “Hvilken af de ‘parfumefri-konserveringsfri-parabenerfri-solcremer-til-overpris’ skal jeg mon købe?”

Hvis du nikker genkendende til overstående, så skal du bare følge mit tip, og så ender du aldrig med at bruge 150 kr. på en fedtet, klistet, hvid solcreme.

Wonder solcremen hedder Riemann P20, og er seriøst noget af det bedste jeg har prøvet!

Pudsigt nok, så fik jeg den faktisk anbefalet, da jeg backpackede som 19-årig. På min rejse mødte jeg en dansk pige som havde slæbt intet mindre end fire dåser med solcreme med på turen. Altså det var jo for vildt. Hun havde simpelthen prioriteret solcreme frem for alt mulig andet. Jeg husker, at jeg tænkte, at det var nok det mest random i verden at tage med fra Danmark. Hun ævlede i et væk om hvor god den var. “Jeg behøver kun at smøre mig ind om morgen, jeg kan gå i vandet alt det jeg vil, og så bliver jeg, trods det, aldrig rød.” Selvom jeg så resultaterne, så troede jeg ikke en skid på, at hun havde fundet sådan en wonder-solcreme. Hun var nok bare født med en anden hudtype end min, som ikke bliver rød efter en time i solen.

Men næh, hvor jeg fortryder, jeg ikke lyttede – for hun havde sgu ret!

Grunden til at jeg elsker den så højt er (og nu kommer den helt store salgstale):

  • Den er vandfast, og så holder den i 10 timer. Så jeg skal kun smøre den på om morgenen, og så kan jeg uden bekymringer være i solen resten af dagen.
  • Den er transparent, hvilket er alt for lækkert, så jeg ikke føler mig endnu hvidere, efter jeg har smurt et tykt hvidt lag creme ud over alt, og som også ender med at komme på min bikini og mit tøj.
  • Den indeholder alkohol, så den absorberes meget hurtigt. Dvs. den fedter heller ikke. Yes!
  • Konsistensen er som sololie, hvilket også gør min hud ekstra lækker at se på! Win win!
  • Nårh, ja, og så er den selvfølgelig uden parfume, farvestoffer og konserveringsmidler, hvilket jo altid er godt.
  • Og så findes den i spray form, hvilket gør den super let at dosere.

Dette vidunder fås på apoteket, og heldigvis også i lufthavnen til billigere penge, hvis du alligevel skal på et fly. Solcreme-problemet er løst! Prøv den, og bliv et gladere menneske, hver dag, du skal smøre solcreme på din krop.

Og ironisk nok, så er solcremen fra Danmark, selvom der ikke helt kan regnes med de danske solstråler…

Nu vi er ved de gode råd, så gav jeg for nyligt et interview til Alt For Damerne om mine tre bedste beauty produkter på budget. Og apropos, så anbefaler jeg i interviewet Aloe Vera bodylotion fra Vaseline, som også et hit at bruge som aftersun. Den er bare virkelig god! Og meget billig!

Læs interviewet her.

test

3 kommentarer
Peter
3 år siden

Hej Rebecca. Tak for tippet. Styrtede ned for at købe den da der er ikke er noget jeg hader mere end fedtet solcreme. Til min store ærgelse fortalte apotekeren mig at den indeholdt et meget kritiseret stof der kan være stærkt allergifremkaldende og da jeg hovedsageligt ville købe det for vores datter på 2 års skyld valgte jeg et andet produkt.

Rebecca Vera
3 år siden

Hej Peter, Det er jeg sørme da ked af at høre. Er det meget slemt?? Så vil jeg da måske også overveje om jeg skulle stoppe. Ihhh, så ærgerligt, for den er virkelig god!

Ina
2 år siden

Er også bare helt vild med p20! Øv, vi har ellers kun hørt de er blandt de bedste. De skriver også selv, at de kun indeholder EU godkendte ingredienser http://www.p20.dk/solcreme/ . Jeg håber, at det var før i tiden :-) Ina

Vis mere