Har du en flamme på Snapchat?

Har du en flamme på Snapchat?

Har du også lagt mærke til de nye emoji ikoner på Snapchat?

Egentlig, så burde jeg være ret ligeglad. Jeg ikke tilnærmelsesvis superbruger af Snapchat, og jeg betegner mig selv som en ret doven snap-bruger, der helt sikkert modtager ti gange så mange snaps end jeg sender. Hvis du spørger mine snapvenner, så vil de helt sikkert også give mig ret i, at mine snaps er langt under standarden. Jeg har endnu ikke udfoldet min kreativitet her, så det forbliver ved de samme ensformige hverdagsstatuser af mit humør, hvad jeg laver, hvad jeg spiser, og hvordan vejret er ish.

Til tider hænder det da, at jeg får lyst til at sende et grinern og misundelsesværdigt øjeblik ind fx. fra en festival, eller når jeg er ude at rejse. Det kan dog sjælendt lade sig gøre, da forbindelse ved de øjeblikke tit er lig med nul, da der er jo ALDRIG forbindelse i store folkemængder, og i udlandet ALDRIG wifi når man skal bruge det. Så det sker sjælendt.

Hvert fald, så har jeg fået læs mig frem til at emoji ikonerne betyder følgende:

I er bedste venner. Den person, du sender flest snaps til, og som sender flest snaps til dig.

Din bedste ven er personen bedste ven.

Èn af dine bedste venner, men ikke BFF. Som i gult hjerte bedste ven.

I har bedste ven til fælles.

Du er personen bedste ven, men de er ikke din bedste ven.

Du er har sendt og modtaget mange snaps fra denne person flere dage i træk. Tallet du ser foran er hvor mange der er snappet frem og tilbage uden pause. Mit højeste var på 20.

Men faktisk, så forstår jeg slet ikke behovet og nødvendigheden for at skulle differentiere sine venner og bekendte fra hinanden ved hjælp af et ikon. Jeg synes det en underlig tendens der er, hvor vi skal sætte label på alt og alle. For jeg ved da udemærket godt hvem der spammer mig i et væk med billeder af mad og gå-ture-med-hunden, og hvem jeg foretrækker at sende til. Så hvorfor har jeg behov for at vide hvilket forhold de har til mig?

Jeg ser det bare for mig, at et ‘label’ på din Snapchat ven kan være medvirkende til at påvirke én ift. hvem man har lyst til at sende snaps til fremover. Ligesom folk liker billeder på Instagram af dem, som ved de får likes af (fordi de føler de skylder likes), så vil folk måske fremover kun sende snaps til dem de føler de har samme ‘plads’ hos?

Nu hidser jeg mig op, og det lyder måske også til at verden er ved at gå under pga. af nogle emoji ikoner, og værre er det heller ikke. I stedet, så synes jeg at Snapchat skulle bruge tiden på følgende opdateringer:

1. Et system hvor jeg kan søge på mine venners fulde navne istedet for hvad brugeren har valgt at kalde sig for? Jeg kan ikke huske halvdelen af navnene, og så er det jo kropsumuligt at ramme de der bogstaver i højre side. Måske er det bare mine pølsefingre, men jeg ender altid at stille mig tilfreds med at sende til de samme, fordi det tager en krig af finde folk.

2. Eller sletter funktionen om, at jeg skal add’e folk, og vente på deres godkendelse, før jeg kan sende dem en snap?

3. Eller måske en opdatering hvor jeg kan gruppere mine venner? Jeg sender alligevel altid til de samme 5 hvis der er noget mere personligt, de samme 10 hvis det er noget arbejdsrelateret og de samme 20 hvis jeg har god grinern på over noget. Det ville gøre det SÅ meget lettere.

Ingen kommentarer
Vis mere