Nu smiler jeg hele tiden!

Nu smiler jeg hele tiden!

Sponsoreret

Til jer, som har fulgt mig lidt tid, så ved I måske, at jeg har bøjle – eller måske havde I ingen anelse om det, for den er nærmest gennemsigtig – hvilket også er den største grund til, at jeg er fan!

Siden jeg var helt lille har jeg altid hadet mine tænder. Som i, at du finder ikke et billede fra syvende klasse og frem til jeg er 25-år, hvor jeg smiler. Vi har jo alle vores egne små usikkerheder, og min er bestemt mine tænder!

Jeg har arvet en hel del af min fars (smukke) udseende, men én ting, som jeg gerne ville have været foruden, var at arve hans tænder – for de er vind og skæve! Og selvom I nok aldrig har set den, så er jeg født med en kæmpe hugtand. I skulle se mig lave en underbids-grimasse – den hugtand kan seriøst skræmme folk! Altså ikke en af dem man kan se, når jeg taler, men når jeg smiler, så trækker den min underlæbe med sig. Desuden er jeg én af få, som er født med de flotte hvide plamager på tænderne, og når jeg så oveni dette også er typen, som ikke har passet just godt på mine tænder og derfor har fået utallige slag, så der er stykker, som er knækket af hist og her, så har mine tænder bare evigt og altid været noget af det grimmeste ved mit udseende.

Tænder er (som hænder) noget af det første, som jeg bemærker ved folk. Måske fordi, at jeg altid har været utilfreds med mine egne, eller måske fordi det siger så meget om, hvor soignerede folk er. Smukke tænder og et smukt smil siger bare ALT om folk! For mig er det virkelig der, skønheden shiner igennem – og jeg har altid været SÅ misundelig på alle mine veninder, som havde det smukkeste gebis!

Derfor har det siden jeg som 15-årig stoppede min behandling med nakketræk og ganebøjle, været min store drøm at få rettet mine tænder. Desværre, så var det rent kosmetisk, så jeg fik ikke lov til at få togskinner, men min mor lovede mig, at var det muligt på en nænsom måde, som ikke gik ud over min hygiejne (da jeg også er født med dårlig spyt og emalje – ja, det lyder lækkert!).

Efter jeg havde været hos et utal af tandlæger for at høre om mine muligheder, der allesammen rådgav mig til at få brækket kæben op og rykket den frem (da min kæbe åbenbart er for langt tilbage og der derfor er mangel på plads) for dernæst at få togskinner), så stoppede drømmen også brat om nogensinde at få fikset det satans gebis.Indtil den dag jeg læste om Invisalign!

Bøjlen hedder Invisalign, og det er seriøst noget af det mest optur, jeg længe har prøvet! Den fungerer præcis på samme måde som togskinner, men jeg kan også tage den ud, og børste tænder og bruge tandtråd, hvilket for min tanghygiejne er alt afgørende! Og som navnet hentyder, så er den nærmest invisible! JAAAA!

Inden jeg startede behandlingen, så kendte jeg ikke meget til Invisalign, og det var begrænset, hvad jeg kunne finde af information andet end salgsbilleder og materiale fra hjemmesiden. Og fordi jeg har været så mega glad for min (og heldigvis snart er færdig), så tænker jeg lige, at I får hele turen om min tandretning, hvis nu I, ligesom jeg selv, også er mega ked af jeres tænder, og det hæmmer jer i at føle jer selv, som I ønsker!

Først skal I lige se min hugtand, som jeg gerne vil have rettet ud:

img_9869

Og selvfølgelig også hvordan bøjlen ser ud:

img_9834

Og så kommer de i de her pakker, som jeg skifter hver 14. dag:

img_9832

Og hvor mega let den er at tage af og på:

img_9910 img_9921

img_9917

Jeg havde selv SYGT mange fordomme om det at have bøjle, og jeg ville inderligt ønske, at der var nogen, som kunne rådgive mig og måske bare tale lidt mere åbent om det – det er jo ikke noget, man ligefrem råber højt om, så derfor så et par fordomme, som jeg selv havde ved det at have bøjle:

1. Alle kan se, at jeg har bøjle

Nej, for Invisalign kan næsten ikke ses! Ved behandlingens start bliver der taget en del aftryk af dine tænder (de der rigtig gode, hvor man har modelvoks smag, og rester af gule efterladenskaber i ens mund), og bøjlen bliver lavet præcis efter mit gebis. Aftrykkene bliver derefter sendt til USA, hvor de bliver digitaliseret, og derefter får du lov til at se dit tandsæt på en computer. Når jeg får skinnerne, og skal i gang med behandlingen, så kan jeg endda få lov til at se min tandudvikling step-by-step og helt frem til det færdige resultat. Jeg sad nærmest som et lille barn og kunne slet ikke vente med at gå i gang med behandlingen. Perfekt måde at starte processen på! Genialt!

I starten plaprede jeg løs om det. På samme måde, som hvis man sidder overfor en person som bliver ved med at tage sig til næsen, fordi de tror, de har noget siddende. Det påvirker én selv, så man begynder at tage sig til næsen. Hvilket resulterer i, at begge personer sidder og piller ved næsen, udelukkende fordi man tror, den anden signalerer, “hey du har noget siddende”*. Oftest har ingen noget i næsen. Sikke et sidespring. Det, jeg prøver at forklare, er bare, at jeg selv hellere ville fortælle folk, at der var noget i min mund, som ikke var “normalt”, end at de undrede sig over, hvad er det der, som skinner lidt, er. Til at starte med gjorde bøjlen mig usikker, men jeg har lært, at hvis du lader som ingenting, så lægger ingen mærke til den.

2. Jeg har madrester i tænderne

Det var slet ikke en ledende sætning. Men nej, jeg tager den jo bare af, når jeg spiser! Og faktisk, så skal jeg det. For jeg skal tage den ud, når jeg skal spise (det umuligt andet), og også når jeg drikker kaffe og ryger etc. Jeg gjorde det i starten, men er blevet lidt doven med tiden, og jo, skinnerne bliver en smule gule, men det kan sagens lade sig gøre. Især også hvis jeg er et sted, hvor jeg ikke liige føler, at jeg kan tage den ud.

3. Jeg kan ikke tage den af

Joooo, det er lige det, jeg kan! Altså den skal være på i 22 timer i døgnet, men jeg har altså taget den af, hvis jeg skulle til en stor fest eller et vigtigt møde, især i starten, hvor jeg ikke følte mig helt ligeså komfortabel. I starten tænkte jeg meget over det, men ligesom så meget andet nyt, så bliver det en vane. Lige nu så tænker jeg aldrig over, at den er på!

Pssst. så har jeg lige en bøjlefinte, hvis du skal tage din bøjle af/på i offentligheden, så hold modsatte hånd op foran, og gerne en serviet. Men ærligt, selvom jeg foretrækker at gøre det bag lukkede døre, så er jeg blevet iskølig. Lidt ligesom at skifte badetøj på stranden, gør du det hurtigt, så der ingen, som bemærker det!

4. Jeg får dårlig mundhygiejne

Nej slet ikke for jeg kan børste tænder ligeså ofte, jeg vil, og skinnerne skiftes hvert 14. dag, så den er altid ren og lækker! Jeg har haft mange problemer med mine tænder, så det var bestemt et must, at jeg både kunne komme til med tandbørste og tandtråd.

4. Den gør ondt at få spændt den op

Nej, men den skal skiftes hver 14. dag, og det er en smule ømt der. Måden Invisalign fungerer på er, at der ud fra dine aftryk bliver lavet et program til dine tænder, og du får hver 14. dag en ny skinne, som du skal bruge. Som al tandregulering, så gør det en smuuule ondt, men det er meget begrænset! I starten havde jeg virkelig ømme kæbepartier og tendens til hovedepine, men nu kan jeg måske mærke det de første par døgn, og det er slet ikke et parameter, som ville påvirke mig det mindste, når jeg tænker tilbage på det.

5. Jeg kan ikke snave og føle mig selv

Jeg var mega mega bange for, at jeg ikke kunne føle mig selv, tage ud og diskosnave og date folk med bøjle. Og det har pudsigt nok slet ikke haft betydning. I starten var jeg skide nervøs for, at han skulle se den, lidt på samme måde, som når nogle tager sig til næsen, hvor jeg selv bliver bange for, at jeg har en bussemand i næsen. Men jeg lavede det gode trick at snave allerede første weekend, den var på, og spurgte (helt kækt) lige efter, om han kunne mærke noget anderledes… Og det kunne han ikke! Siden da har det næsten være en grineren gimmick at fortælle folk!

6. Det koster kassen, men det er SÅ meget det værd

Når det ikke kan ses på tænderne, så kan det til gengæld ses på kontoen. Alliér dig med dine søde forældre, en rig onkel eller brug din opsparing. Afhængig af behandlingstiden, så koster det op til små 50.000 kr. inkl. op til tre ændringer undervejs, efterfølgende natbøjle mm. Av! Det er en god sjat penge, men indtil videre har det uden tvivl været pengene værd!

Mit forløb so far: SÅ let bruger jeg Invisalign

Den kan tages af og på. Og af igen. Det kræver lige et par ganges øvelse, men så er det også easy-peasy. Jeg klikker den op og ned og voila, så sidder den der.

Jeg gør ofte bøjlen våd – det føles bedst. Tager fat med begge hænder, og sætter dem omkring mine tænder og ‘klikker’ den i.Så kommer der et nyt sæt skinner hvert 14. dag, og så smider du bare de gamle skinner ud og sætter de nye i på samme måde!

Jeg skulle selv igennem den helt store tur, hvilket jeg også var forberedt på. Så hvor det normalt tager fra et halvt år, så skulle jeg selvfølgelig bruge den i 2,5 år, og fordi jeg har sløøøøset lidt (dvs. ikke altid brugt den i hele 22 timer i døgnet, og derfor så har jeg brugt nogle af skinnerne i lidt længere tid).

Da jeg manglede en del plads i min mund, så var en del af mit “program”, at der skulle slibes imellem mine tænder (0.3-0.5 mm), og venner, I skal ikke være bange! Det er intet ift. de maskiner, som når jeg får lavet huller. Jeg kan nærmest ikke mærke det, lyden er ikke super nice, men i det mindste så gør det ikke ondt.

Desuden har jeg fået klæbet små plaststykker på de tænder, som skal flyttes mest, så de har noget mere at hive, så det er vel det eneste, som man ægte kan se, når jeg tager skinnerne af. Men igen, ikke noget, som nogen lægger mærke til med mindre jeg siger det højt.

Invisalign gør det godt

Kun positiv feedback herfra! Jeg har aldrig haft en så positiv oplevelse med tandretning. Jeg er fan!

Jeg har aldrig smilt SÅ meget på billeder, og jeg har endda fået et hav af komplimenter for mit smil de seneste par år – og det er ALDRIG sket før i mit liv! Og jeg kan tydeligt se det på mine billeder, også selvom jeg ikke har færdiggjort behandlingen, at der virkelig er sket en ændring. Mit smil er blevet SÅ meget smukkere og bredere!

Så hvis du, ligesom jeg, hele dit liv har været ked af dine skæve tænder, og ærgret dig over, at du ikke har fået dem rettet – så spar sammen og få det gjort! ALLE burde virkelig bruge de ekstra penge på at få rettet tænder med Invisalign – og jeg selv bliver stadig hidsig ved tanken om, at der ikke var nogen, der fortalte mig, at det var en mulighed, da jeg som 15-årig syntes, at verden var imod mig og mine grimme tænder!

Nu glæder jeg mig bare max til, at jeg er done i efteråret!!! WUHUUU!

Og inden mine to become flotte tænder, forlader jer helt – så skal I da lige se, hvor lidt jeg smilede inden jeg fik bøjle. Det er helt sygt! Jeg lavede den her grimme ande-mund – så guys, har I haft det på samme måde som jeg selv, så få rettet de bisser! I vil ikke fortryde det 🙂

// Rebecca Vera

FØR:

becs-lukket-mund-1 becs-lukket-mund

Med tænder, hvor I nok kan se, at smilet er meget smallere og tænderne er skæve:

becs-smil-1 becs-smil

Og selvom behandlingen ikke er færdig, så kan jeg allerede se en kæmpe forskel.

EFTER:

invisalign15680

Ingen kommentarer
Vis mere