7 tips: Sådan undgår jeg fusere på loppe

7 tips: Sådan undgår jeg fusere på loppe

Vi kan alle sammen lade os rive med at et godt kup. Og hvor har jeg tit købt en masse gøgl, som jeg lige i et splitsekund tænkte, at jeg måtte eje, men røg direkte ned i Veras, fordi det jo sleeeet ikke var mig, men jeg bare var blevet så hooked up på at købe, fordi hele min insta-feed har det… Så det må jeg da også have.

Jeg kan stadig ikke heeelt finde ud af det, selvom jeg jo egentlig burde være en erfaren loppe-dame, men følelser lytter desværre ikke altid på erfaringer – og i et splitsekund af: “Der er ingen andre, som må snuppe den før mig”, så ender jeg ofte med at slæbe tonsvis af sager med hjem, som jeg slet ikke får brugt.

Det skal være slut.

Så jeg har virkelig prøvet at gøre mig nogle overvejelser, så min loppetrang ikke splitter hele min økonomi og klædeskab ad, og jeg tænker, at I måske har lyst til at gøre jer nogle af de samme tanker, så der ikke gå lagersalgs-sport i den til Veras Market i weekenden, når vi afholder første indendørsmarked i WestMarket.

Her er en måske lidt anderledes huskeliste til mig selv, måske nok nærmere en djævel, som sidder på min skulder når jeg går på loppe, som jeg forhåbentlig undgår at købe mig fattig i potentielle fusere.

// Rebecca Vera

1. Køb ikke det du samler på: Okay, det er måske verdens dårligste item at samle på, men jeg har en ting for noget af det som fylder mest og koster mest, nemlig overtøj. Der er nogle sæsoner, hvor jeg slet ikke får brugt 20% af mit overtøj, og det latterligste er, at jeg kun kan have én på ad gangen. Så venner, har du en craving for noget, så prøv at styr dig. Måske du godt liiiiige kan undvære den ene her?

2. Om Guderne vil det: Nogle gange skal man bare slå til, hvis jeg får en følelse af: “Det var præcis det jeg ledte efter”, men er jeg det mindste i tvivl, så går jeg altid runden. Og kommer jeg til min store fortvivelse tilbage til en stand, hvor det så er solgt, så er det nok bare “meant to be”, vælger jeg hvert fald at behandle min knuste loppe-hjerte med.

3. Har jeg ikke råd, så skal jeg ikke ha’: Det kan godt være, at jeg kan leve på en sten resten af måneden, hvis jeg vil, men til forskel fra at shoppe i butikker, så kan jeg ikke fortryde mit køb – OG har jeg ikke ægte råd til det, så er det heller aldrig samme federe følelse over et køb.

4. Cigaret-pakke-tricket: Jeg ryger jo (desværre stadig, som én af de sidste…. Jeg skal stoppe, en dag, snart…), så jeg har tendens til at sammenligne alt med en pakke smøger. Koster den under 40 DKK, så er det begrænset, hvad jeg ellers kan få for summen af penge, så hvorfor ikke bare købe det. Så får jeg “lov” til at ryge den pakke mindre, hvis jeg er helt på røven.

5. Med min mors stemme i baghovedet: “Har du virkelig brug for sådan én, Rebecca?”, åh, hvor husker jeg tydeligt, når ens mor stemme udfoldede sig i ens krop, som dårlig samvittighed. “Nej, det har jeg jo egentlig ikke, men den er bare så flooot”. Men har jeg virkelig brug for den, eller er det bare fordi, damen bag standen ser så tjekket ud, at jeg må eje noget fra standen… En sætning, som jeg altid bruger.

6. Har hele min instagram-feed den, så skal jeg ikke have den: Det er bestemt ikke fordi, at jeg skal være anderledes, men jeg gør en alligevel en dyd ud at have noget, som ikke alle har. 1. Så er den svær at omsætte, når jeg har gået med den, 2. så det bare federe at skabe sin egen stil, og 3. ting som er heeelt vildt IN i en periode, bliver også ligeså hurtigt YT, og jeg slet ikke lady for, at der skal stor udskiftning i garderoben, men leder altid efter ting, som jeg har lyst til at gå med i længere tid.

7. Galoperer mit hjerte derud af?!? Hvis ja, så køb jeg den uanset alt overstående punkter! Du ved det, når den er der, den ting jeg ikke kan leve uden. Er pengene der eller ej, så skal det nok fikses. Spontanitet er én af de fedeste ting ved at shoppe loppe, for det er der kun lige her, lige nu, og det skal udnyttes til fulde. Det er jo brugt, så det tærer heldigvis ikke på vores forbrugssamfund.

Ingen kommentarer
Vis mere