CPH:DOX: 10 film jeg ikke skal gå glip af

CPH:DOX: 10 film jeg ikke skal gå glip af

I morgen starter CPH:DOX – én af mine ultimative yndlings festivaler (lige med undtagelse af dem med musik), for jeg ELSKER dokumentarer!

Egentlig, så ser jeg ikke særlig meget TV (har et gammelt B&O stående i stuen fordi det flot, men virker ikke), serier eller film. Jeg synes det tager alt for meget af min dyrebare tid, som jeg hellere vil bruge med ægte mennesker.

Igen, så tror jeg, at det sande, og det ægte er det som jeg synes der er så spændenende med dokumentar genren. Jeg lærer ting, og får et reelt indblik i områder, som jeg på godt og ondt ikke kendte til. Jeg får ny viden, samtidig med at mit følelseregister oftest bliver påvirket en smule ekstra når jeg ved fortællingen er sand (og jeg har let til tårer…). En Hollywood film bliver også bare altid dét bedre når jeg ved at historien er autentisk, fx. The Blind Side om den amerikanske fodboldspiller Michael Oher.

Ægte fortællinger vækker bare noget i mig, og derfor, så skal jeg de næste 10 dage på movie maraton med CPH:DOX! Det fede ved festivalen er også, at der ofte en en masse gode talks inden og debatter efter filmen, så alle de tanker, frustrationer og opfølgende spørgsmål, kan jeg få ud.

 Ooooog hvor kunne det ikke også være mega fedt, hvis dokumentareren om mig havde premiere under næste DOX, ville dø lidt.

Jeg har fundet 10 anbefalinger, som jeg ikke VIL gå glip af, nu hvor der er CPH:DOX på programmet. Here we go:

// Rebecca Vera

1. Machines

SPACE10 i Kødbyen, viser i morgen filmen om en gruppe immigranter, der arbejder på en kæmpe tekstilfabrik i Indien. Jeg tror det bliver en hård omgang, men også virkelig vigtigt, at der bliver ved med at blive sat fokus på modebranchens sindsyge forurenede industri, som jeg er den anden største i verden.

Folkene hos SPACE10 byder efterfølgende på en snak om bæredygtige produktions metoder, der forhåbentligt kan gøre fremtiden lidt lysere og grønnere for fabriksarbejdende i filmen. Bestemt værd at tage til!

Se den: d. 16 marts. Køb billetter her.

Dørene åbner kl. 18.30, og talken starter kl. 19, efterfulgt af filmen. Se mere på eventen her.

2. A Modern Man

Jeg er så heldig, at jeg på fredag er blevet inviteret til verdenspremieren på “A Modern Man”, som handler om Charlie Siem der har alt: en karriere som violinist med udsolgte koncerter verden over og tilbud fra de førende modehuse, der bruger ham som model i internationale kampagner.

Det perfekte liv tænker man, ik?

Og det er jo lidt, ligesom vi allesammen går og viser vores picture perfect social ydre, hvor alting kører med klatten, selvom vi alle sikkert slås med præcis samme usikkerheder, dårlig selvværd og er bange for random ting, såsom at virke sårbare i frygt for at blive skuffet.

Jeg kender det ALT for godt selv, også karrieremæssigt, når ens forventninger og krave høje til en selv, og kun det “perfekte” godt nok. Hvad end det gælder karriere, bolig, kærlighed…

“Filmen er et portræt af det 21. århundredes tidstypiske menneske. Hvordan bliver man den bedste version af sig selv? Og hvordan skaber man sig en tilværelse, som opfylder både omverdenens og egne forestillinger om lykke og succes?”

Overvejelser som jeg selv gør mig konstant, så jeg glæder mig virkelig meget til forhåbentlig at blive klogere i at navigere rundt i jagten efter mere. 

Verdenspremien er på fredag (se eventen her)

Se den: D. 17., 18., 20. og 23. marts og køb billetter her.

3. Dries

Modedokumentarer er altid en fryd for øjet, og jeg glæder mig sygt til at jeg på fredag skal se “Dries”, som handler om den seje belgiske tøjdesigner Dries van Noten, der er særligt kendt for sin innovative sammensætning af forskellige tekstiler og print.

Ej, jeg ved jeg kommer til at blive grøn af misundelse over alle de flotte farve og tekstur sammensætninger, og så der et eller andet ved at blive hevet ind i en kreativ verden, og høre om tankerne bag alle de mindste overvejelser og detaljer. Så får man liiige det ekstra respekt for et modeikon som ham!

Verdenspremiere d. 18 marts i samarbejde med Copenhagen Fashion Week. Se eventen her.

Se den: d. 18., 22. eller 24. marts.

4. My mother is pink

Det ser flot og underligt ud, men passer helt perfekt ind i mine farver på instagram fortiden.

“Moren er til pink, sønnen har malet sig blå, og den lyserøde autocamper er klar til roadtrip. En dybt usædvanlig familiehistorie af den virkelig overraskende slags.”

For at forstå sit ophav inviterer Michael sin mor med ud på en roadtrip tilbage til nogle af fortidens nøglesteder, for at få sit ophav. Den skulle være rørende og morsom på en og samme tid, og andres skæve familiehistorier er jeg altid nysgerrig på at lære mere om.

Se den: D. 17, 22, 25 marts og køb billetter her.

Se mere på eventen her.

Husk for Guds skyld også at tage forbi åbningsfesten på Charlottenborg, hvor jeg har læst, at den lyserøde camper fra filmen blandt andet vil være parkeret i gården (instagraaaam jeg siger det bare), gratis PINK øl fra To Øl og DJ-set af Michael Richard fra filmen og hans mor Malou Gabriella Abrahamsen. Udover det, så er det altid mega hyggeligt i gårdhaven (håber det er varmt nok), og perfekt måde at starte weekenden på – uden at det skal blive til danse på bordene. Faktisk den perfekte anledning til at møde en sød én.

5. The Age of Consequences

Det er ikke kun de indiske immigranter, der lider under den udvikling, der sker i øjeblikket.

I “The Age of Consequences” beskrives det nemlig, hvordan hele verden er vendt på hovedet, fordi konsekvenserne af vores handlinger strømmer ned over os i form af klimaforandringer, militære konflikter og udfordrede menneskerettigheder. En virkelig aktuel dokumentar, som jeg kan mærke allerede vækker noget i mig. Filmen bliver første gang vist på fredag d. 17 SPACE10, og igen vil der være en meningsfuld talk med Sean Devlin from The Yes Men / Yes Lab, hvis oplæg drejer sig om:  ‘The meaning of Responsibility in the era of Climate Change’.

Det skal jeg UDEN TVIVL!

Filmen er kl. 18, og efterfulgt af talk kl. 19.40. Se mere på eventen her.

Se den: d. 17., 19., 20. eller 25. martsKøb billetter her.

6. Citizen Jane: Battle for the City

Arkitektur og urbanisme er temaerne, der tages op i filmen her, hvor Jane Jacobs beskriver sine meget relevante idéer til, hvordan man kan kæmpe for sin by og opnå det gode byliv. Hun virke sgu som en ret sej dame, og jeg ser frem til at høre, hvad hun har på hjertet. Gør du også, så husk, at det går ned

Se den: d. 17, 18, 21. eller 26. marts. Køb billetter her.

7. Free Lunch Society

Som udgangspunkt lyder konceptet gratis frokost ret tiltalende, synes jeg, men uden jeg helt konkret ved hvad filmen handler om, så har emnet og frygten for mange om at teknologi overtager arbejde, og robotter stjæler vores jobs, så hvad skal vi mon tjene penge? Måske kunne en løsning være en ubetinget basisindkomst for alle. En dokumentar som virker til at den har meget på hjerte, og jeg ELSKER at blive klogere på hvordan fremtidens samfund og arbejdsmiljøet muligheder med en portion innovation og ‘ny’ teknologi og tanker måske kan gøre vores liv endnu bedre.

D. 20 marts vil der efterfølgende også være debat kl. 20 med Uffe Elbæk, Steen Jakobsen, and Dorte Kolling – det kunne godt gå hen og blive spændende!

Se mere på eventen her.

Se den:  d. 20., 24. og 25. marts og køb dine billetter her.

8. The Future of Work and Death

Ligesom Free Lunch Society, så glæder jeg mig også til at blive klogere på hvad der er muligt med hjælp fra robotter, og hvor fascinerende det egentlig (og en squeeze skræmmende), hvad der muligt. Mig, som da jeg var lille, blot i min vildeste fantasi drømte om, at Inspector Gadget tegnefilmen var en langt langt ude i fremtiden, er pludselig på mange måde allerede realiserbar.

Det har jeg tænkt mig at blive meget klogere på, når temaet bliver belyst tilsat et skvæt britisk humor!

Se den: D. 16., 18. og 20. marts køb billetter her.

9. The Perfect Selfie

Helt perfekt titel til en dokumentar – og sjovt nok en ting, som jeg stadig ikke kan finde ud af. Hvordan tager jeg det perfekte selfie? (men nok om det).

Filmen handler om en finsk teenager og instagrammer, der på trods af hendes 20K følgere, er bekymret for hvor overfladiske og forudindtaget vi kan blive, når vi er på Instagram og Facebook. Og samtidig ved hun også, at hun er jo er i samme bås med denne tendens når hun deler sine picture perfect øjeblikke hun deler med sine tilhængere.

Det er en fucked up verden vi i reglen lever i. Poster jeg et billede som er lidt for “reel” hverdagsagtigt, at mig som er rød i hovedet efter træning, får jeg ingen like og folk unfollower, men et opstillet billede af smilende Rebecca det høster likes.

Se den: D. 18. marts og køb billetter her.

10. Thank You for the Rain

I bedste bæredygtige ånd, har jeg tænkt mig at følge med, når Kisilu Musya rejser verden rundt for at sætte klimaforandringer på den politiske dagsorden. I sin egen landsby i Kenya har han været vidne til de barske konsekvenser, som klimaforandringer er skyld i.

“Tak for Rain ‘er en inspirerende og fængslende fortælling om en utrættelig optimist, som ikke desto mindre tester sine grænser i kampen for en grønnere verden”.

Flere grønne optimister i denne verden og færre røvhuller som ikke fatter at vi skal passe på vores jord! Jeg håber, at det går ham godt, og hepper på ham i kampen for en grønnere verden!

Se den: D. 20., 21., 23. eller 25. marts og køb billetter her. 

Ingen kommentarer
Vis mere