Gør op med forbrugsjulen: Den perfekte gave kan sagtens være brugt

Gør op med forbrugsjulen: Den perfekte gave kan sagtens være brugt

Julen nærmer sig, og det er snart højsæson for at købe, give og modtage gaver i lange baner. Jeg kan godt få liiidt stress over alle de gaver, der skal købes, men når det så er sagt, så er der jo ikke noget bedre end at give den helt perfekte gave til en, som man holder af. Og for ikke at være alt for hellig, så er det sgu også ret fedt og modtage gaver, ikk? (ja, I said it).

Men ærligt, så elsker jeg virkelig at give gaver!

Især hvis jeg har købt noget, der er særligt gennemtænkt, hvor jeg bare ved, at modtageren vil blive ægte glad.

Dog har jeg bemærket en tendens på det sidste, som jeg ikke er ret stor fan af. Det er jo efterhånden som om, at folk kan blive helt sure, hvis de får en gave, der ikke kan byttes, og derfor er glæden ved at give gaver lidt forsvundet, synes jeg. For folk bliver jo faktisk gladest for bare at få en overførsel via Mobilepay eller noget fra den ønskeseddel (læs: bestillingsliste), de har været så søde at maile ud til alle de kender.

Det er jo forbrugerræset, når det er værst! Vi forbruger så meget (særligt op til jul), ca. 200 kg CO2 pr dansker, for at det ikke skal være løgn. Og det synes mit bæredygtige hjerte altså godt lige, at vi kan sætte en stopper for. Så skal vi ikke aftale, at vi tænker os om en ekstra gang, inden vi slår autopilot til og sætter hak ud fra den ene ønskeliste efter den anden?

Jeg vil i hvert fald gerne lige slå et slag for at købe brugte gaver!

De kan jo noget helt specielt, fordi man som giver har gjort sig ekstra umage med at udvælge en ting, der passer perfekt til en bestemt person. Og så er det oveni hatten både billigere, sjovere og mindre kaotisk. Der er nemlig sååå mange fordele ved at købe brugt:

  1. Jeg sparer en masse penge
  2. Jeg kan være mere kreativ end hvis jeg fulgte en ønskeliste
  3. Jeg giver gaver med god samvittighed over for miljøet
  4. Jeg kan købe gaver, mens jeg loppehygger
  5. Jeg slipper for at skulle holde styr på kvitteringer til alle de gaver, jeg køber

…Og jeg kunne blive ved! I virkeligheden indeholder en brugt gave jo faktisk alt det jeg bare selv gerne vil have i en gave. Personlighed, unikhedsfølelse og god karma. Jeg er vild med det!

For at få skudt den grønne gavesæsonen i gang, har jeg derfor været en tur ude og snakke med nogle standholdere til Veras Market, der hver især kommer med deres bud på en perfekt gave fra deres egen stand. Kig med, og lad dig inspirere til at købe brugt!

// Rebecca Vera

 

Caroline, 19, glimmerbukser

“Bukserne er fra Ganni, og de er den perfekte gave, fordi man får god kvalitet for en billigere penge, når man køber brugt.”

Mette, 30, lilla nederdel

“Ved at give denne lidt vilde nederdel i gave, hjælper man én, man holder af, med at slippe uden om den obligatoriske nytårs-tøjkrise – for nederdelen er jo perfekt til årets sidste fest!”

Michelle, 26, gummistøvler

“Det må jo være hele idéen med at give brugt; en gave, der er vintage og helt unik. Ingen andre har dem magen til, og så er de perfekte til det våde vintervejr.”

Natasha, 23, mønstret kjole

“Kjolen kan så mange forskellige ting, så man bliver aldrig træt af den. Den er perfekt til årets julefrokoster, men kan også nemt bruges til hverdag og som sommerkjole, når den tid kommer!”

Kristina, 23, sneakers

“Det er den bedste sko på markedet, de er vildt populære, og der er ingen, der vil være kede af at få dem i gave. Og så er de jo en del billigere, når man køber dem brugt!”

Kamilla, 27, blomstret kjole

“Den er bare så fin! Og hvis ikke man får glæde af den med det samme ud over et par jeans, kan man også nemt hoppe i den til sommer med bare ben!”

Kristina, 28, rød nederdel

“Rød er jo virkelig denne sæsons farve! Så det er en mega god idé at købe det i gave, så folk ikke selv skal købe sig helt fattige i den ret cool trend!”

Hvis du er bange for at købe brugte gaver, fordi de kan være svære at bytte igen, skal du ikke holde dig tilbage! Hvis du køber tøj, sko og accessories, kan de altid byttes i Veras, hvor vi udbetaler penge eller point afhængigt af varens kvalitet og stil.

Ingen kommentarer
Vis mere