10 grunde til, at jeg skal til Hamborg snart igen

10 grunde til, at jeg skal til Hamborg snart igen

Det latterligt, hvor optur jeg havde det, da jeg torsdag aften i sidste skulle pakke min lyserøde kuffert. Som om jeg skulle afsted til eksotiske Vietnam eller luksuriøse Dubai, som var mine sidste to rejser.

Men nej.

På trods af, at jeg selv havde følelsen af ferie i kroppen, og selv havde en fest over at tease alt og alle med at jeg “rigtig skulle afsted” – helt spontant – til noget varmt med noget hav og i en solstråle i hovedet, så skreg alt i min egentlig blot at komme væk fra den danske sommervejrs utilregnelighed.

Og hold da helt ferie, hvor var jeg postivt overrasket over Hamborg!

Det er første gang, at jeg prøver at blive inviteret med ‘influencer-tur, men Gud, hvor har det været meget federe end jeg havde forventet!

Jeg kendte ingen inden turen, og på trods af, at jeg godt kan lide at rejse alene (man kan gøre liiiige hvad man vil, og blive “nødt” til at interagere med lokale fremmede typer), så var det en smule nervepirrende, at skulle på en ‘influencer-tur’ intenst i tre døgn med med to fra London, én fra Letland og jysk dame. Skide søde, virkelig. Meget forskellige, men det har bestemt også haft sin charme, dog så havde turen, da helt bestemt været noget andet, hvis det var med ens veninder.

Og derfor, så det jo også kun meget positivt, at jeg faktisk nød en tur afsted med fire fremmede (!).

Jeg er virkelig vild med Hamborg. Og nej, det er ikke kun fordi de søde folk og vores kontaktperson Jessica, som var med os alle tre dage, selvfølgelig gerne vil have, at jeg skriver pæne ting om byen.

Nej, ærligt! Så har jeg simpelthen MEGET positiv overrasket – og det er jo næsten federe end at have tonsvis af anbefalinger og kæmpe forventninger til steder i byer, som andre har anbefalet en. Også fordi, jeg aldrig ægte ved præcis hvilken smag de har i at rejse, og nogle gange, så bryder jeg mig faktisk heller ikke om at tage byer og steder, som er ‘for’ hybet, for så ved du alligevel lidt med sikkerhed, at den autentiske stil 100% ikke er der i samme grad, som den første person(er) der i sin tid satte gang i møllen af anbefalinger.

Men jeg har haft mine fordomme og forbehold for at tage til Tyskland. Det lyder bare ikke helt så eksotisk, at booke ens ferie til Tyskland… Og på trods af, at jeg virkelig prøver ikke at være et menneske med fordomme, for jeg hader af hjertet selv når folk sætter mig i boks, men tykland og tyskere har aldrig klinget mega godt i mit øre.

Nå, men efter flere ture til Berlin, så er jeg jo blevet fan, men jeg tænker også (uden jeg ved det), at Berlin er noget helt helt særligt. Den by kan ting ligesom Tel Aviv kan – meget samme vibe og jeg elsker alt ved begge byer!

MEN TYDELIGVIS, så er det ikke kun Berlin der kan ting! Det er tyskere som kan ting! For min første oplevelse af Hamborg var seriøst mindst ligeså nice, som min første gang i Berlin.

Og hvem har ikke brug for en “#EinSmuttur” ind i mellem? Visit Hamburg, som havde inviteret mig derned, kører også pt. en kampagne, hvor de netop fokuserer på alle de herlige ting ved at komme en smuttur til Tyskland. Læs mere om den her.

Her er 10 grunde til hvorfor jeg 100p til at jeg allerede ved, at jeg skal tilbage meget snart:

1. Vejret er (næsten) altid bedre, og det er på trods af, at det er så tæt på Danmark – hvad sker der egentlig for det??!

img_5236.jpg

2. Der er billige musikfestivaler over alt, og de alle sammen de vildeste line-up — jeg var til Vogelball Festival (kostede kun 19 euro for 20 timers musik på 7 scener!), som I får meget mere at vide om i morgen. Samtidig med den festival var der en hip hop festival Spektrum og i denne weekend er der Doggville – og sådan forstsætter det! Og de har de VILDESTE line-ups (bedre end den danske scene) gør sygt meget ud af visuals og pyntning af området og scener, så du føler, at du er i et helt andet univers samtidig med at gæsterne går også all in! Jeg følte seriøst, at jeg var i noget der minder om Alice i Eventyrland til Vogelball.

img_5658.jpgimg_5551.jpg img_5614.jpg

3. SMUUUK streetart overalt! Artisterne får lov til at pynte gaderne, og hver et hjørne ved i sær i områderne Schansse, Frederisberg, Alton og St. Pauli er helt vildt fantastiske. Det giver så meget personlighed til hvert et øjne, så du ægte får lyst til at stoppe op og beundre – for det klæder bygninger og ikke bare random graftti snask. Jeg ville inderligt ønske, at København var mere lydhør over for det!

img_5206.jpgimg_5146.jpgimg_5201.jpg img_5159.jpg

4. Second hand shopping paradis! Jeg nåede desværre ikke at komme på nogle markeder, da vores program var helt proppet lørdag, hvor de tyske markeder åbenbart ligger, men jeg var inden i et par genbrugsbutikker, hvor udvalget og priserne er noget HELT andet end DK.

img_5180.jpgimg_5119.jpgimg_5126.jpg

5. Smukkeste bygninger, gamle bunkere og industrille kvarterer, som rent faktisk bliver renoveret og lavet om til kæmpemæssige “legepladser” for kreative sjæle, hvor der er plads til unge kreative hoveder. Der bor åbenbart meget få mennesker per kvadratmeter (fortalte vores søde guide Thomas mig), og derfor er der plads og penge til til initiativer som det! Og dét er der slet ikke nok af i DK.

img_5207.jpgimg_5153.jpg

6. Kæmpe stort udvalg af lækre restauranter og caféer med hver deres personlige særpræg. Maden er halv pris af danske priser, og udvalget især indenfor mellemøstlig og vegetarisk mad er en verden til forskel fra Kbh.

img_5117.jpgimg_5133.jpgimg_5270.jpg

7. Menneskerne er så farverige, ekstremt cool og mega inspirerende at se på og folk er super snaksaglige, og SÅ sindsygt imødekommende, også på trods af, at ingen kan engelsk. Her med vores mega seje guide, som slef er kunstner – og Thomas, som han hedder, var noget af det mest inspirerende at høre på. Han havde små historier om alt!

img_5254.jpg

8. Byen er omgivet af smuk natur og kanaler, som rammer byen ind, og hvor folk aktivt roer og sejler (midt i byen!!) og mange flotte huser ligger ned til kanalerne, helt Hellerup agtigt på den gode måde mit i byen. Den ene dag var vi ude at paddle boarde, som var en vild optursfølelse, at stå på vandet (!), og se byen fra vandsiden – helt meditativt, roligt og meget smukt.

img_5193.jpg img_5345.jpg img_5414.jpg img_5202.jpg

9. Byens diversitet med gamle smukke bygninger, nyere smuk arkitektur, gamle industrielle haller, containerby og ekstremt smuk indretning. Var inde på diverse restauranter og hoteller blot for at falde fuldkommen bagover, hvor ekstremt flot der var. Den ene dag var vi også ude ved deres kæmpemæssige havn (den er jo i radius ligeså stor som København), hvor der bare er containere overalt – og det er satme også et flot syn! Selv deres metro har jeg jo lyst til at lave fotoshoot i!

img_5238.jpg img_5248.jpgimg_5239.jpg img_5241.jpgimg_5429.jpgimg_5843.jpgimg_5826.jpg img_5584.jpgimg_5575.jpg

10. Sidst, men ikke mindst, billigeste ferie!! Det tager kun 45 min i et fly, og koster semi 500 t/r og alt fra ophold til mad og fest er billigere end en smuttur til sydeuropa (eller semi at bo i Kbh), på trods af, at jeg føler byen har nærmest det samme at byde på!

img_5197-1.jpg img_5163.jpg

Jeg savner dig også allerede damerne og Hamborg!

Skal I også snart afsted? Det tror jeg nok I skaaaaal <3

// Rebecca Vera

 

Ingen kommentarer
Vis mere